Dieperstraat 17
2230 Herselt
T 014/53 94 55 (receptie)
F 014/53 94 45

E-mail administratie
info@sintbarbara.be

E-mail sociale dienst
socialedienst@sintbarbara.be


 
 
 

Kortverblijf

Het kortverblijfcentrum van Sint-Barbara telt vijf éénpersoonskamers. Zowel validen, semi-validen als zwaar zorgbehoevende en dementerende (zonder wegloopgedrag) ouderen uit de thuissituatie kunnen er terecht. Met het centrum voor kortverblijf wil Sint-Barbara ondersteunend en aanvullend werken aan de thuiszorg.

Opdat zorgbehoevende ouderen zo lang mogelijk thuis zouden kunnen blijven, is het nodig dat de thuis- en mantelzorger af en toe eens van de zorg voor zijn familielid kan worden ontlast. Ziekenhuisopname van de mantelzorger, een jaarlijkse vakantie, aanpassingswerken in huis, zijn bijvoorbeeld redenen om een kortverblijf voor het zorgbehoevende familielid aan te vragen. Ook bij kritische zorgsituaties in de thuiszorg tracht het kortverblijfcentrum te helpen. Wat woon- en zorgaccomodatie betreft, gelden voor een kortverblijf dezelfde regels als voor een vast verblijf in het rust- en verzorgingstehuis.

In tegenstelling tot een vast verblijf kan een kortverblijf slechts worden aangevraagd voor een duur van maximum 90 dagen per jaar waarvan maximum 60 dagen opeenvolgend.

Het kortverblijfcentrum is erkend onder het nummer KPE 764.

U bent steeds welkom voor een rondleiding.
Graag telefonische afspraak vooraf met de sociale dienst (zie "inlichtingen").


 
Download brochure     Contacteer ons