Dieperstraat 17
2230 Herselt
T 014/53 94 55 (receptie)
F 014/53 94 45

E-mail administratie
info@sintbarbara.be

E-mail sociale dienst
socialedienst@sintbarbara.be


 
 
 

Dagverzorgingscentrum Jacobushuis

Het dagverzorgingscentrum Jacobushuis biedt gedurende één of meerdere dagen per week opvang voor thuiswonende zorgbehoevende personen. In een huiselijke sfeer zijn er dagelijks diverse activiteiten onder begeleiding van een zorgteam.

Dit team bestaat uit een verpleegkundige, een ergotherapeute en/of animatrice. Het doel bij het aanbieden van velerlei activiteiten is de zelfzorg van de oudere te stimuleren. Hierdoor kan de gebruiker zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving wonen. De mantelzorger krijgt zo de kans om de zorg even los te laten.

In samenspraak met de gebruiker, de familie, de huisarts en de thuisverpleegkundigen wordt een dag en/ofweekplanning opgemaakt waarbij rekening wordt gehouden met de planning van de thuiszorgdiensten.

Tevens wordt informatie uitgewisseld voor het opmaken van het zorgplan, het medicatieschema en andere elementen om het verblijf in het centrum te optimaliseren.

Indien de bezoeker het wenst, kan hij gedurende de dag gebruik maken van de kinesitherapie, het kapsalon, de pedicure en de badaccommodatie van het woon- en zorgcentrum. De prijzen voor deze bijkomende dienstverlening hangen uit in het centrum.

 

Vervoer

Indien geen beroep kan gedaan worden op een eigen vervoerregeling wordt men met de liftbus van het woon- en zorgcentrum opgehaald en terug thuis gebracht.

 

Openingsuren

Dag dagverzorgingscentrum is alle dagen open (uitgezonderd weekend- en feestdagen) tussen 8u30 en 16u30. De mogelijkheid bestaat om een aangepaste uurregeling af te spreken.

Omwille van organisatorische redenen, mindere integratie in de groep en het verstoren van de activiteiten bij tussentijds aansluiten worden geen halve dagen opvang aangeboden.

 

Ligging

Het dagverzorgingscentrum Jacobushuis maakt deel uit van het woonzorgcentrum Sint-Barbara vzw, gelegen te Herselt. Het centrum is toegankelijk via de oprit, naast het serviceflatgebouw 't Susterhuys.

 

Ter voorbereiding

Het dagverzorgingscentrum plant een voorafgaand kennismakingsgesprek aan huis of in het centrum, om tot goede afspraken te komen.
Informeer vooraf bij uw ziekenfonds. Het kan zijn dat zij tussenkomen in de dagprijs. Bent u alleen voor grote risico's verzekerd ? Vergeet dit zeker niet te melden bij aanvraag.

U bent steeds welkom voor een rondleiding.
Graag telefonische afspraak vooraf met de sociale dienst (zie "inlichtingen").


 

Download brochure     Contacteer ons